Astrologie is een wetenschap die gebruik maakt van een heel eigen symboliek: de constellatie en de bewegingen van de Zon, de Maan en de Planeten van ons Zonnestelsel. Dit alles geprojecteerd in de 12 tekens van de Dierenriem.

Astrologen werken met horoscopen. Dat zijn weergaves van een constellatie op een bepaalde tijd en plaats.
Bekend is vooral de geboortehoroscoop.
Met behulp daarvan zijn heel fundamentele patronen te vinden die veel kunnen verhelderen over iemands karakter en levensloop.
Medische Astrologie kan men goed gebruiken om medische en desnoods ook psychologische probleemsituaties te verhelderen. Het maakt een completere ‘diagnose’ beter mogelijk.

In mijn praktijk gebruik ik (Medische) Astrologie desgewenst in combinatie met een homeopathische behandeling. Meestal kun je in het begin niet alles tegelijk.
Het is bij de behandeling van lichamelijke of psychische klachten zo, dat je het beste kunt beginnen met een homeopathische anamnese. Dat is een gesprek van rond een uur.
In een wat later stadium is de geboortehoroscoop dan heel geschikt om een probleemsituatie verder te verhelderen.

Om misverstanden te voorkomen: astrologie kent geen slecht nieuws en ik werk niet met voorspellingen. Ook heeft astrologie in wezen weinig van doen met de stijl die we kennen uit de hoek van de tijdschriften.

Wat ik wel zag, vanaf het begin dat ik astrologie studeerde, dat men vrij eenvoudig een overzicht kan krijgen van de hoofdthema’s van iemands probleem. En dat kan aan de hand van elke soort gebeurtenis of leeftijd.

Ook los van de homeopathiepraktijk geef ik consulten of besprekingen van iemands geboortehoroscoop. Dat kan algemeen of ook toegespitst aan de hand van een bepaalde levensvraag of levenssituatie. Meestal duurt dat een uur tot ruim een uur.
Tarieven hiervoor zijn gelijk aan die van de homeopathische consulten (zie Tarieven).